En hjelpende guide til å bli gravid: Råd og anbefalinger

Kom i fertilitetsform: Forberedelser før graviditet

Før vi kommer inn i det tekniske, la oss bare snakke litt om deg. Det er viktig å huske at en graviditet er en komplett berg-og-dal-bane for kroppen din. Husk å fylle opp med sunne matvarer, treff treningssenteret regelmessig og få tilstrekkelig med søvn. Dette vil sette kroppen din i topp stand for å håndtere eventuelle uker med kvalme og utmattelse som kan komme med graviditeten.

Bruk av kosttilskudd og unngå skadelige handlinger

Det å begynne med et prenatalt vitamin som inneholder folat kan hjelpe kroppen din med å forberede seg på graviditeten. Samtidig bør du også redusere inntaket av alkohol og unngå røyking. Uansett hvor klar man er for å bli forelder, er det aldri lett å endre livsstilen fullstendig på egenhånd. Derfor er det viktig å få den støtten og oppmuntringen man trenger.
En hjelpende guide til å bli gravid: Råd og anbefalinger

Kjenn dine fruktbare dager

Hvis det er en viktig ting å vite når du prøver å bli gravid, så er det når du har eggløsning. Denne tiden på måneden er primetime for å bli gravid, da det er da et egg blir frigjort fra eggstokkene dine og er klart til å bli befruktet.Heldigvis er det mange måter å spore eggløsningsdagen din på, inkludert apper, tester og old-school metoder som å holde oversikt over menstruasjonssyklusen din. Uansett hvilken metode du velger, er det viktigste at du er tålmodig og konsistent.

Kom i gang med sex for graviditet

Når du har pinnet ned de fruktbare dagene dine, er det tid for handling. Med tanke på frekvens, er mottoet jo mer, desto bedre ganske gyldig her. Men husk at kvaliteten også teller. Unngå smøremidler som kan hemme sædmotiliteten og prøv å holde ting avslappet og moro. Tross alt, det siste du vil er å gjøre denne spesialiserte oppgaven til noe stressende.

Håndterer problemer med å bli gravid

Hvis du har fulgt alt rådet ovenfor, har gjort endringene og prøvd i mer enn et år uten resultater, kan det være lurt å snakke med helsepersonell. Infertilitet er et komplekst problem som påvirker mange par, og det er ikke noe du skal håndtere alene.

Ta vare på din mentale helse

Det er viktig å huske at å prøve å bli gravid kan være en emosjonell berg-og-dal-bane. Det er derfor lurt å ha et støttesystem for å håndtere eventuelle fall. Å snakke med en rådgiver eller en støttegruppe kan være til stor hjelp.

By