En Foreldreveileder: Hjelp ditt engstelige Barn

Arbeid for å forstå angstens natur

Først og fremst, er det viktig å forstå hva angst er, og hvordan den påvirker barnet ditt. Angst er en naturlig reaksjon på en trussel, som utløser kamp eller flukt-responser. Det kan bli et problem når denne responsen blir overdrevet eller utløst av hverdagslige hendelser. Hvis barnet ditt føler overdreven uro i situasjoner som normalt ikke utgjør en trussel, kan han eller hun lide av angst.
En Foreldreveileder: Hjelp ditt engstelige Barn

Hvordan støtte et engstelig barn

Som forelder er din oppgave ikke å fjerne angst, men å hjelpe barnet ditt å håndtere den. Her er noen måter å gå over dette på:

Skap en trygg og rolig atmosfære

Barna tar ofte ledelsen fra foreldrene, så dersom du er rolig, vil det bredde seg til barnet ditt også. Prøv å håndtere din egen angst først så du kan tilby en beroligende tilstedeværelse.

Annerkjenn barnets følelser

Til tross for at du kanskje ikke deler barnets bekymringer, er det viktig å erkjenne at de er ekte og alvorlige for barnet. Sier som Jeg forstår at dette er skummelt for deg, kan gjøre barnet føler seg sett, hørt og forstått.

Oppmuntre til coping-strategier

Det er viktig å lære barnet håndteringsstrategier for angst, som dypt pusting, visualisering av roligere omgivelser, eller selvtalende hvor barnet deler sine følelser med seg selv på en beroligende tone.

Husk, slow and steady

Over tid, og med støtte, vil barnet ditt bli mer selvsikker i å håndtere sine engstelige følelser.Å hjelpe ditt engstelige barn kan kreve mye tålmodighet og forståelse, men det er mulig. Med denne foreldreveilederen som utgangspunkt, kan du begynne arbeidet med å støtte ditt barn gjennom angsten.

By